kirjoituksia

Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi?

Kun Kokoomusnuorten nykyinen puheenjohtaja Daniel Sazonov ilmoitti kiirastorstaina ettei hae jatkokaudelle. Alkoi oma pohdintani tulemaan ajankohtaisemmaksi jonka olen jo kunnolla aloittanut viime syksynä. On johtopäätösten aika sillä kokoomusnuorissa kysytään kaikkien jäsenten mielipide tulevasta puheenjohtajasta neuvoa-antavan jäsenäänestyksessä. Oli punnittava asioiden hyviä ja varjopuolia.

Minkälaisen puheenjohtajan haluan kokoomusnuorille? Mitä haluan tehdä omassa elämässäni ennen kuin vuosi on jo 2020?

Haluan puheenjohtajan joka välittää aidosti Suomesta Utsjoelta Hankoon sekä Ilomantsista Vaasaan. Puheenjohtaja joka uskoo kaikki Suomen mahdollisuuteen selviytyä omilla vahvuuksillaan globaalissa maailmassa. Haluan puheenjohtajan joka on ennen kaikkea ahkera järjestöstään huolehtiva ja sitä kehittävä mutta ei hyvästä poliittisesta linjastakaan haittaa ole vaikka se minulle toissijaista onkin. Olisinko tälläinen?

Omassa elämässäni olisi kohtuullisen otollinen aika hakea kokoomusnuorten puheenjohtajaksi. Ei ole opintojen eikä rakkauselämän puolella hidastavia tekijöitä. Olisi aikaa ja virtaa tehdä kunnon puheenjohtajakiertua ja koittaa vakuuttaa kokoomusnuorten jäseniä kaikkialla Suomessa miksi olisin hyvä puheenjohtaja. Seitsemän vuotta kokoomusnuorten jäsenenä on antanut ja ottanut paljon mutta silti tuntuu että on viellä virtaa ja jotain annettavaa.

Vaikka opiskelenkin tällä hetkellä Helsingissä saa tapahtua ihme että asun siellä viellä viellä parin vuoden päästä. Se ei ole minun paikkani asuva vaikka siellä asumisessa on hyviäkin puolia. Enkä usko että saisin siirrettyä Keskustoimistoon Lappiin vaikka ottaisin sen kärkiteemakseni puheenjohtajavaaliin. Rakastan matkustamista niin kotimaassa kuin ulkomaillakin joten tämä ei ole ongelma.

Lyhyellä tähtäimellä näen itseni ajamassa vihreää traktoria. Kesä on tarkoituspyhittää työnteolle paitsi Kalajoella on tarkoitus käydä summer gameseilla sekä katsomassa miltä Kilpisjärvi ja Skibotten näyttää. Puheenjohtajakiertueelle mukavat rennot kesätapahtumat Lapin ulkopuolella jää täten väliin. Syksyllä on tarkoitus jatkaa opintoja Helsingissä ja/tai Rovaniemellä.

Nyt haetaan kokoomusnuorille puheenjohtajaa joka vie järjestön seuraavalla vuosikymmenelle. Minun elämä sykkii tällä hetkellä Helsingistä poispäin ja vaikka kuntavaalien jälkeen jäi halu osallistua jatkossakin vaaleihin en lähde nyt kisaamaan Kokoomusnuorten puheenjohtajuudesta. Tulen tukemaan sitä ehdokasta jonka uskon tekevän sen että järjestöllä on hyvät eväät tulevalle vuosikymmenelle. Odotan mielenkiinnolla tulevien ehdokkaiden kannanottoja.

Olen miettinyt aina välillä jo useamman vuoden ajan kokoomusnuorten puheenjohtaja kisaan lähetemistä. Suurin syy tähän on se että mikäli ehdokkaita olisi useampi kuin kaksi olisi ainakin teoriassa ehdokkaiden kannattajien välinen polarisaatio vähäisempää.Arvostan kuitenkin kokoomusnuoria niin paljon etten halua että kukaan lähtee puolilla valoin puheenjohtajavaaliin. Kokoomusnuorilla jäsenvaalissa käytössä oleva siirtovaaliäänitapa tuo sen mahdollisuuden että sen perusteella valituksi tulee suosituimman ehdokkaan sijaan vähiten vihaittu. Toivon että ehdokkaat ja varsinkin ehdokkaiden tukijat olisivat fiksuja ja muistataisivat ettei elämä pääty puheenjohtajavaalin ja Helsingissä pidettävään liittokokoukseen.

Tiedän että olisin saanut jäsenäänestyksessä enemmän ääniä kuin koskaan Lapin piirin puheenjohtajavaalissa, tästä huolimatta pyrkinen jatkossakin Lapin kokoomusnuorten johtotehtäviin. Rakastan lappia enemmän kuin Helsinkiä.

ps. Kuntavaalien aikana ja sen jälkeen oli hauska tehdä valmiiksi pj-kamppanjointi materiaalia jotka nyt jäivät ilman käyttöä. Jaan osan kuitenkin niistä jos joku saisi vaikka ispiraatiota. (Huomautan että nämä on tehty pilkesilmä kulmassa ja tuskin olisivat tulleet lopulliseen käyttöön.)

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *